הביקוש לעובדים בוגרי מכללת סייבר גובר והולך יום ליום וגופי הסייבר השונים משתוקקים לקלוט עובדים שסיימו קורסים מקצועיים במכללת סייבר איכותית וממותגת.הנתונים מלמדים כי בעולם של היום בכל ארבעים שניות בממוצע מתרחשת לה פריצת סייבר ברחבי העולם. בעולם הדיגיטלי שבו כל המידע וכל הסודות של החברות והארגונים הגדולים בעולם שמורים על גבי המחשב או על גבי הענן, אין פלא שהביקוש לבוגרי מכללת סייבר גדל והולך וחוצה גבולות.

במאמר זה נסביר את המושג סייבר, נבין למה כדאי ללמוד במכללת סייבר, מה לומדים בקורסים השונים, כמה מרוויחים ולמי הלימודים במכללה מתאימים.

מה זה סייבר?

למושג סייבר יש שתי משמעויות עיקריות: מרחב קיברנטי וסייבר סקיוריטי

מרחב קיברנטי הוא הכינוי למרחב של עולם האינטרנט אשר כולל את כל הרבדים השונים.  כל המידע שנשמר ברשת, כל הביטים – יחידה אלמנטרית של מידע –  כל הבייטים – יחידת זיכרון במחשב –  ועוד, כל אלו מהווים את המרחב הקיברנטי.

המרחב הקיברנטי כולל שלושה רבדים, חומרה, תוכנה, וגורם אנושי. הגורם האנושי הם האנשים אשר משתמשים ברשת האינטרנט, במערכות המידע, הם חוקרים, מפתחים תוכנות ועוד.

סייבר סקיוריטי זהו תחום אבטחת המידע, תחום שהולך ומתפתח ונלמד בקורסים שונים במכללת סייבר. בדרך כלל כאשר מדברים על סייבר מתכוונים לתחום אבטחת המידע במרחב הקיברנטי.

למה כדאי ללמוד במכללת סייבר?

כי מקצועות הסייבר הם מקצועות נדרשים ומבוקשים. ארגונים רבים, חברות, בתי עסקים וגם משרדים ממשלתיים מזהים את הצורך הדחוף בבעלי מקצוע מיומנים בוגרי מכללת סייבר.

כי בעידן שבו מתקפות הסייבר נמצאות בעיצומן, במכללת סייבר לומדים איך להתגונן מפני התוקפים ואיך לגלות יתרון על פניהם במרחב הקיברנטי.

כי לבוגרי מכללת סייבר יש לאן להתקדם –  מקצוע הסייבר מתחיל במיישם סייבר אבל לא נגמר שם. מיישם סייבר הוא בעל המקצוע האחראי באופן טכני למימוש המדיניות של אבטחת המידע בחברה או בארגון והוא זה שגם מטמיע את הפתרונות ומרכיב מערכות שונות. יש רמות שונות של מיישם סייבר ויש גם רמות שכר שונות, אך לעובדים בעלי ידע טכני מעמיק בתחום הסייבר יש לאן להתקדם, להגיע לתפקידים מעניינים ומאתגרים, לעלות בדרגת השכר, להתמקצע ולהתקדם בתחום הסייבר.

מכללה ללימודי סייבר

כמה מרוויחים בתחום הסייבר?

כאשר מסתכלים על טבלאות השכר בתחום אבטחת המידע וכאשר מבינים את אפשרויות הקידום המהירות בתחום, מבינים למה רבים רוצים להירשם ללימודים במכללת סייבר.

מנתוני השכר המתפרסמים בין חברות כוח האדם המגייסות את בוגרי המכללות עולה שהמשכורת של עובד בתחום הסייבר עולה בהתמדה, בעיקר בשלוש השנים האחרונות, שנים שבהן יש ביקוש עצום לעובדים בתחום. הנתונים מראים כי משכורת של איש סייבר עולה בכל שנה בין אחוז אחד לחמישה אחוזים, תלוי בדרגה, בתפקיד ובמספר שנות הוותק. שכר התחלתי בתחום נע בין 8,000 שקלים בחודש לבין 20,000 שקלים בחודש.

הנה טבלת שכר סייבר המדגימה את השכר הממוצע של העובדים בתחום אבטחת המידע.

 

תחום 0-1 שנים 1-2 שנים 3-5 שנים דרגת ניהול
Malware analyst 14-20,000 שקלים בחודש 19-24,000 שקלים בחודש 23-28,000 שקלים בחודש 27-33,000 שקלים בחודש
SOC/SIEM 12-14,000 שקלים בחודש 15-17,000 שקלים בחודש 18-22,000 שקלים בחודש 22-27,000 שקלים בחודש

 

מומחה אבטחת מידע 15-17,000 שקלים בחודש 18-21,000 שקלים בחודש 22-28,000 שקלים בחודש 29-33,000 שקלים בחודש

 

Reverse Engineer 23-27,000 שקלים בחודש 26-30,000 שקלים בחודש 30-38,000 שקלים בחודש 33-39,000 שקלים בחודש

 

 

מכללת סייבר – מהם המקצועות הנלמדים במכללה?

קורס סייבר מקיף מלמד ביסודיות שיטות התקפה והגנה בעולם הסייבר ואבטחת מידע. במסגרת לימודי הסייבר מתחילים עם מבוא ללימודי סייבר ואבטחת מידע, מערכות הפעלה, טכנולוגיות רלוונטיות, כלים מגוונים ועוד. בהמשך לומדים נושאים מרכזיים בתחום הסייבר  כמו מתקפות סייבר, הגנה מפני המתקפות, פריצת סיסמאות, הצפנה, תוכנות זדוניות ועוד.

בין שאר הקורסים הנלמדים במכללה, התלמידים לומדים, קורס מיישם הגנת סייבר, הסמכת לינוקס, קורס מיישם הגנת סייבר, קורס PT בדיקת חדירות , קורס שפת התכנות פייתון, השפה המובילה והמבוקשת ביותר בעולם הסייבר ועוד.

הלימודים בקורסים אינם לימודים תיאורטיים, אלא גם לימודים פרקטיים כמו תרגול של תקיפה והגנה של סייבר באמצעות שחזור של מתקפות אמיתיות שקרו בתעשיית הסייבר.

מהו הפרופיל של איש הסייבר ואבטחת המידע המתחיל?

כדי להיכנס לעולם הסייבר יש צורך במספר תכונות בסיסיות: חוש טכנולוגי בסיסי, אהבה לעולמות המחשב, משיכה לעולם המאתגר של פריצות המחשבים ואבטחת המידע, יכולת למידה עצמאית, חוש סקרנות, יכולת לנתח נתונים, להסיק את המסקנות, יכולת הסתגלות לחידושים ולטכנולוגיה חדשנית ועדכנית ורצון להבין איך פועל עולם הסייבר מאחורי הקלעים.

ישנם קורסים שבהם נדרשות תכונות נוספות כמו סיום קורס מחשבים בתיכון או בצבא, סיום קורס רשתות, ניסיון בעבודה כתומך טכני וידע באנגלית ברמה בינונית עד גבוהה,

באילו תפקידים אפשר לעבוד בסיום הלימודים?

לאחר סיום הלימודים יוכלו בוגרי מכללת סייבר להשתלב במספר תפקידים בהתאם לתחומים שבהם הם התמחו במהלך הלימודים  ולניסיון שלהם.

Malware Analyst – זהו תפקיד המיועד לאתר תוכנות זדוניות וחולשות ולבחון כיצד למנוע אותן.

SOC/SIEM –זהו תפקיד שבו תשבו ב”חדר הבקרה” של החברה או הארגון במטרה להגיב כמה שיותר מהר במצבים שבהם שאחד האיומים על החברה יצא לפועל.

Reverse Engineer – זהו תפקיד שהמטרה שלו היא להתחקות אחרי מקור האיומים. זהו תפקיד כבר ומורכב יותר מבחינת הכישורים והיכולות הנדרשים.

מומחה אבטחת מידע –  זהו התפקיד שבו תוכלו ליישם כבר בהתחלה את המידע והיכולות שלמדתם בקורס.

לסיכום, רוצים ללמוד מקצוע מאתגר ומבוקש ולהרוויח טוב, בואו ללמוד במכללת סייבר!

מכללת סייבר מציעה מגוון של קורסים שהמכנה המשותף שלהם הוא ההכשרה לעבודה בתחום אבטחת המידע בסייבר. הלימודים במכללה מבטיחים רמת שכר גבוה, אפשרויות התקדמות ועבודה באחד המקצועות המאתגרים והמבוקשים בעידן האינטרנט.