למה יש כל כך הרבה המלצות על לימודי סייבר?
לפני שנדבר על קורס סייבר מומלץ להלן קצת רקע, מלחמות היו מאז ומעולם. אם בעבר המלחמות היו נעשות באמצעות סוסים, כרכרות וחרבות, בתקופה מודרנית יותר באמצעות נשקים חיים ואפילו רכבים משוריינים וטנקים, הרי שכיום המלחמה האמיתית מתרחשת מתחת לפני השטח, בעולם הסייבר והמחשוב.
הודות להתקדמות הטכנולוגית זכינו להקלה רבה על תחומי החיים. כעת ניתן לשוחח עם חבר שנמצא במדינה אחרת, לצלם סרטונים, לבצע רכישות דרך האינטרנט ועוד מגוון פעולות שלא היו קיימות בעבר. יחד עם זאת, בד בבד עם ההתקדמות הטכנולוגית והרשת בפרט, מתעוררים להם אתגרי אבטחה רבים. בעולם בו הגישה למידע כל כך זמינה, הצורך בהגנה על מאגרי המידע של חברות וארגונים שונים כל כך נחוצה.
ככל שחולפות השנים עולם הסייבר רק צובר תאוצה. הביקוש לעובדים בתחום הזה, על ענפיו השונים, הולך וגדל ולא נראה שהוא יהיה במגמת נסיגה בשנים הקרובות. מדי יום צצות מיליוני התראות על ניסיונות חדירה לאתרים שונים ברחבי העולם. פושעי הסייבר מנסים להרוויח רווחים שונים, בין אם כלכליים ובין אם ביטחוניים, ואנו מוכרחים לעשות כל שביכולתנו בשביל להגן על אזרחי מדינת ישראל והחברות השונות.
מה יש ביקוש גבוה לעובדי סייבר?
מדוע תעשיית הסייבר צומחת במהירות כל כך גבוהה? ומדוע החברות השונות מוכנות לשלם משכורות כה גבוהות לבוגרי קורסי סייבר? התשובה לשאלות הללו טמונה בהבנה של גודל הסכנה שטמונה בחשיפה לרשת. על פי דו”ח שהוציא חברת מקאפי (אחת מחברות האבטחה המפורסמות והגדולות בעולם) ההפסדים של חברות שונות בגין פריצה של האקרים למאגרי המידע שלהן, עולה על טריליון דולר בשנה (!) בעולם כולו. לצורך העניין, בשנת 2020 מדינות וארגונים הפסידו פי 8 מתקציב מדינת ישראל. לאור הנתונים הללו החברות השונות מוכנות לפתוח את כיסן ולשם משכורות טובות, מתוך ידיעה שאם מגן הסייבר יימנע ולו פריצה אחת רצינית – הוא יחסוך לארגון שלהם כספים אדירים שעולים על השכר השנתי שלו.
תחומי קורס סייבר המלצות
בתחום הסייבר, כפי שציינו, קיימים ענפים רבים. בוגרי קורסי הסייבר המומלצים שלנו במכללת קרנליוס יוכלו להתקבל לעבודות במגוון תחומים. בשורות הבאות נכתוב על מספר תחומים מתוך עולם הסייבר הרחב ונגדיר בקצרה מהו תחום העבודה של כל אחד מהם.
- מגן סייבר (מיישם אבטחת מידע) – תפקידו של מגן הסייבר הוא, לתכנן וליישם מנגנוני אבטחה בכדי להגן על מערכות החברה או הארגון ולהגן על הרשתות של המחשבים של אותם גופים. מגן סייבר עשוי לעזור ביצירה של תוכנית התאוששות מפריצה של האקרים למחשבים של הארגון. הנגזרת של התפקיד הזה היא, שמגן הסייבר עשוי לעבוד במחלקת ה-IT ולרוב כפוף ל- CISO.
- מבקר אבטחה – תפקידו של מבקר אבטחת סייבר הוא, לעבוד עם ארגונים וחברות מתוך מטרה לספק עבורם ביקורות מקיפות אודות מערכות האבטחה שלהם. ייתכן ומבקר האבטחה יעבוד גם כ”האקר” כובע לבן שתפקידו למנוע מאותם האקרים המנסים לפרוץ לארגון לממש את כוונותיהם. ברוב המקרים מבקר אבטחה כפוף לוועדת ביקורות של הארגון.
- מומחה אבטחת סייבר – פעמים רבות מכנים את התפקיד הזה כמומחה לאבטחת רשת או ‘מומחה אבטחת מידע’ (IT). מומחה אבטחת סייבר הוא למעשה מגן סייבר בדרגה בכירה שלרוב ימונה לשמש כראש צוות אוטונומי המונה את אנשי הסייבר שבארגון.
- יועץ אבטחה –יועץ אבטחה לרוב יהיה אדם עצמאי המועסק ע”י חברות בענפים שונים. תפקידו של יועץ אבטחה הוא, להעניק ייעוץ אסטרטגי בכל הקשור להגנה על רשתות, מערכות ונתונים רגישים.
40 אלף סיבות ללמוד קורס סייבר מומלץ
לשאלה הזו ניתן לתת 40,000 סיבות. ומדוע? מפני שרף השכר של איש סייבר עם 8-7 שנות ניסיון מגיע ל-40,000 ₪ ברוטו בחודש. הנתון הזה יחד עם העובדה שקיים ביקוש רב לאנשי סייבר בעולם התעסוקה, הופך את ענף הסייבר לאחד התחומים היוקרתיים ביותר.
לחלופין, אפשר לומר שיש 40,000 סיבות מדוע הסמכת סייבר שווה את ההשקעה – כי 40,000 ₪ ברוטו לחודש זה הרף של השכר של מגן סייבר בעל 7 שנות ניסיון. לכן בהחלט ניתן לומר שיש ביקוש ער מאוד למגני סייבר ובין היתר בגלל זה הם משתכרים יפה. אך חשוב מאוד להירשם וללמוד אך ורק ב-קורס סייבר מומלץ, כזה שיאפשר לכם להתחיל את המסע ברגל ימין ולהתקדם כל הזמן.
קורס סייבר מומלץ במכללת קרנליוס – השער שלך להצלחה!
לימודי סייבר במכללת קרנליוס, מרכז הידע לאימון מומחי סייבר, מקנה לבוגריו כלים מקצועיים רבים ובעיקר – ידע מעשי רב הנדרש בשוק העבודה. המכללה משקיעה מאוד בכל הקשור להיבט היישומי של עולם הסייבר, כך שתלמידי המכללה יזכו להתאמן בתרחישים שונים שיכינו אותם, כמה שאפשר, לשדה הקרב האמיתי. לימודי הסייבר מפוקחים על ידי הממשלה ובוגרי המסלול זכאים לקבל בין היתר גם תעודת הסמכה ממשלתית “מיישם הגנת סייבר”.